دمنوش به
خواص کلی و نحوه مصرف به عبارت است از:
مقوی اما دیر هضم است. هم مصرف خوراکی و هم بوئیدن میوه آن، موجب ایجاد حس نشاط و تقویت قلب و مغز میگردد. بوئیدن به موجب رفع حالت تهوع و استفراغ میگردد و خوردن به موجب تقویت معده و دهانه ورودی آن شده و از ریفلاکس اسید معده به سمت بالا جلوگیری می کند و از بدبویی دهان جلوگیری میکند. میوه به خام دیرهضم بوده و به کندی از معده عبور کرده و به شدت موجب یبوست مزاج میگردد اما دمنوش به و به پخته این عوارض را ندارد.
میوه به بر اساس اقلیمی که کشت می شود ،دارای ۳ نوع میوه است:
به شیرین : طبیعت آن در گرمی و سردی، نزدیک به اعتدال است و در ایجاد نشاط و تقویت قوای قلبی و مغزی قویتر از دیگر انواع عمل میکند.
به ترش :
دارای طبیعت سرد در درجه اول و خشک در درجه دوم است و در تقویت معده ، قویتر از نوع شیرین عمل میکند. عصاره آن در رفع تشنگی و استفراغ مکرر مفید است و ادرارآور خوبی نیز هست.
به میخوش :
در گرمی و سردی، معتدل و در درجه دوم خشک است. خواص آن مشابه دو نوع دیگر است و زیادهروی در مصرف آن موجب بروز سکسکه می گردد .
ترکیبات موجود در به
میوه به علاوه بر مزه مطبوع دارای ویتامین C، روی، پتاسیم، مس، آهن و فیبر رژیمی میباشد. علاوه بر این دارای آنتی اکسیدان های مفید برای سلامتی از قبیل کاتچین، اپیکاتچین، لیمونن و برخی دیگر از آنتی اکسیدانها میباشد . خواص دم کرده به و خواص به پخته ، مشابه خواص دمنوش به می باشد، زیرا ترکیبات موجود در آنها یکسان است.
خواص به در علم نوین
پیشگیری از سرطان : ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در به میتواند مواد مضر موجود در بدن به نام رادیکالهای آزاد را بی اثر کند. این ویژگی می تواند به تقسیم و تمایز سلول ها در جهت صحیح کمک کند و از سرطانی شدن آنها جلوگیری کند .
کمک به کاهش وزن :
ترکیبات آنتی اکسیدانی این میوه منجر به افزایش متابولیسم انرژی شده و فیبر موجود در آن عملکرد دستگاه گوارش را تقویت کرده و از طرق مختلفی در روند کاهش وزن موثر است.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش :
فیبر رژیمی میوه علاوه بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش برای بسیاری از بیماری های دستگاه گوارش از جمله بیماریهای التهابی روده ( IBD ) ، انواع مختلفی از سرطانهای گوارشی و دیورتیکولیت مفید است.
خواص به برای پوست :
آنتی اکسیدانهای موجود در میوه به منجر به حذف بسیاری از عوامل مضر برای سلامت پوست شده و از این طریق در بهبود چین و چروک پوستی ، حذف لکه های پوستی و در محافظت از پوست در برابر اشعه ماورابنفش نقش ایفا میکند.
تنظیم فشار خون :
پتاسیم موجود در به با شل کردن عروق و تنظیم انقباض عروقی به جریان بهتر خون در عروق کمک کرده و فشارخون را تنظیم میکند(۹). علاوه بر این به از طریق بهبود سطوح چربیهای خونی میتواند از بسیاری از بیماریهای قلبی عروقی مانند سکته ، نارسایی احتقانی قلب و بیماری های عروق قلبی جلوگیری کند .
تنظیم سیستم ایمنی :
از دیر باز میوه به به شکل صورت موضعی برای درمان درماتیت آتوپیک که یک نوع آلرژی با تظاهرات پوستی است استفاده میشده است. علاوه بر این مقدار زیاد ویتامین C آن میتواند در تنظیم التهاب و عملکردهای سیستم ایمنی و تعداد گلبولهای سفید موثر باشد .
خواص به برای زیبایی مو :
محتوای مواد معدنی به برای خون سازی مفید است. تنظیم خون رسانی به فولیکول های مو از طریق تقویت خون سازی و تنظیم گردش خون به رشد بهتر فولیکول های مو کمک میکند .
طرز تهیه دمنوش به
به را خوب شسته و با رنده درشت، رنده کنید.
به رندهشده را روی یک وسیله گرمازا مثل شوفاژ یا داخل میوهخشککن بریزید تا با دمای ملایم خشک شوند.
بعد از اینکه به کاملا خشک شد، آنها را داخل یک تابه داغ ریخته و بو دهید تا رنگشان به قهوهای تغییر کند. این کار باعث میشود رنگ دمنوش شما خوش رنگتر و تقریبا شبیه رنگ چای شود و دوم اینکه عطر بسیار زیادی نسبت به نوع تفتداده نشده خواهید داشت.
سپس اجازه دهید به بودادهشده، خنک شود و آنها را درون ظرف شیشهای ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
موقع دمکردن دمنوش به، یک قاشق غذاخوری از به خشکشده را به همراه هل و دارچین در یک لیوان آب جوش داخل یک قوری چینی بریزید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار آب دم بکشد.
سپس آن را صاف کرده و یک قاشق چایخوری زعفران آبکرده به آن اضافه کنید.
از آنجا که میوه به معمولا شیرین است، نیازی به اضافه کردن نبات یا شکر نیست اما در صورت تمایل میتوانید یک تکه نبات داخل دمنوش ریخته و آن را شیرین میل کنید.